نواحی اساسی آشپزخانه

چیدمان و طراحی برنامه ریزی شده و هوشمندانه برای نواحی اصلی آشپزخانه جهت تعریف تعداد و نوع کابینت های مورد نیاز امری ضروری است این نواحی عبارتند از:

• ناحیه مواد مصرفی

• ناحیه مواد غیرمصرفی

• ناحیه شستشو و تمیز کاری

• ناحیه آماده سازی

• ناحیه پخت و پز

چیدمان و طراحی برنامه ریزی شده و هوشمندانه برای نواحی اصلی آشپزخانه جهت تعریف تعداد و نوع کابینت های مورد نیاز امری ضروری است
مواد مصرفی
مواد مصرفی شامل تمامی مواد خوراکی می باشد که به راحتی قابل مصرف و یا در آشپزی و پخت و پز استفاده می شود که شامل مواد فاسد شدنی و مواد فاسد نشدنی می باشد . لازم به ذکر است که یخچال نیز شامل این ناحیه می باشد.

مواد مصرفی شامل : نان ,حبوبات,کالاهای کنسروی,ماکارونی,نودل,برنج,شکر,آرد,چای,قهوه , کاکائو,قند, مواد فاسد شدنی که در یخچال و فریزر نگهداری می شوند و ... .

طبق آمار و تجربیات مشخص شده که خانم های خانه دار اگر به زمان خرید آشپزخانه بر می گشتند فضای بیشتری برای ذخیره مواد خوراکی در نظر می گرفتند. به همین دلیل تخمین فضای مورد نیاز برای این ناحیه از آشپزخانه در مرحله طراحی بسیار حائز اهمیت و قابل بررسی می باشد.

نکته پیشنهادی جهت کارایی و بهرهبرداری بیشتر :

با در نظر گرفتن کابینت های زمینی با کشو های عمیق که دارای دیواره های تقسیم کننده با قابلیت تنظیم می باشند دیگر لازم نیست که مواد غذایی حجیم و سنگین را خارج از محیط آشپزخانه انبار کرد.امروزه کشوهای عمیق تحمل وزن 30 و 50 و 60 کیلو را دارا می باشند.

بکارگیری انواع سوپرمارکت ها در این ناحیه از کابینت آشپزخانه نیز بسیار متداول و کارا می باشد و شما با استفاده از آنها قادر به جاسازی و سازماندهی حجم زیادی از مواد خواهید بود.

برای مشاهده انواع سوپرمارکت ها روی لینک های قرار داده شده کلیک کنید: سوپرمارکت نوع tandem ، سوپرمارکت نوع کشنده قدی

مواد غیر مصرفی
این ناحیه جهت لوازم تعریف شده ای است که اصولا در طول روز مورد استفاده قرار می گیرد.این ناحیه مربوط به لوازم آشپزی و قاشق و چنگال و بشقاب و لیوان و کارد می باشد.بنا به دلایل ارگونومیک و طراحی مدرن قرار دادن بشقاب ها در یک کشوی عمیق با تحمل وزن بالا در کابینت های زمینی به جای کابینت های هوایی منطقی تر است.

مواد غیر مصرفی شامل: بشقاب, کارد و چنگال, ظروف پلاستیکی, لیوان, فنجان, ماگ, لوازم الکتریکی کم استفاده و ..

این ناحیه حدودا یک سوم لوازم و مواد موجود در آشپزخانه را شامل می شود به همین دلیل دسترسی و قابل استفاده بودن آنها در این ناحیه جدا از اینکه در کابینت های زمینی یا دیواری ذخیره شوند از اهمیت بالایی برخوردار است . لازم به ذکر است که بیست درصد فعالیت هایی که در آشپزخانه انجام می شود بین این ناحیه و ناحیه شستشو اتفاق می افتد بدلیل تخلیه مکرر ظروف از ماشین ظرفشویی در طول روز و انتقال این ظروف به محل قرارگیری خود می باشد.

استفاده از قسمت بندی و جدا کننده های استیل جهت لوازم و کارد و چنگال و قاشق که استفاده های زیادی دارند و هر کدام از این جداکننده ها به راحتی قابل جابه جایی و شستشو در ماشین ظرفشویی می باشند.

جداکننده های بشقاب پیشنهاد بسیار مناسبی جهت قراردادن بشقاب ها داخل کشوها می باشند و علاوه بر اینکه امنیت ظروف را در هنگام باز و بسته شدن تامین می کنند قابلیت قراردادن بیش از 12 عدد بشقاب و انتقال و جابه جایی راحت و سریع ظروف را جهت قسمت غذا خوری فراهم می کند.

تمیزکاری و شست و شو
این ناحیه قسمت اصلی ریختن آب در آشپزخانه می باشد.در طراحی مدرن با کارایی بالا کابینت هایی که در این قسمت قرار گرفته اند محل مناسبی جهت قراردادن سطل زباله و لوازم تمیز کاری محسوب می شوند.

این ناحیه شامل:مواد پاک کننده , سطل زباله , کیسه های زباله, کیسه های پلاستیکی و کاغذی , و ظروف بازیافت می باشند.

شما می توانید با قراردادن یراقالات مخصوص در فضای زیر سینک که اصولا نادیده گرفته می شود کارایی و بهره وری را بالا ببرید.

برای مشاهده انواع این یراق آلات روی لینک قرار داده شده کلیک کنید : اجرای اکسسوری آشپزخانه

 

آماده سازی
این ناحیه از اهمیت بالایی در آشپزخانه برخوردار است بدلیل اینکه مواد غذایی در این ناحیه جهت پخت و پز آماده می شوند به علاوه این قسمت محل قرارگیری لوازم برقی کوچک و مواد خوراکی از قبیل چای و شکر و ادویه جات می باشد.لازم به ذکر است که در این قسمت ظروف کثیف مستقیما داخل ماشین ظرفشویی قرار می گیرند و مواد فاسد شدنی به جایشان در یخچال بر می گردند

این ناحیه شامل:اثاثیه آشپزخانه , لوازم برقی کوچک , تخته کوچک , سرکه و روغن و سس , نمک و فلفل , ادویه جات , ظروف پلاستیکی حاوی مواد اولیه و ابزار کار می باشد.

با توجه به اینکه این ناحیه میز کار اصلی آشپزخانه مدرن و امروزی محسوب می شود بنابراین بهترین حالت اینست که بین ناحیه شستشو و ناحیه پخت و پز قرار بگیرد .برای بالابردن کارایی و بهروری از این ناحیه استفاده از صفحه رویه عریض و استفاده از کشوهای تقسیم بندی شده جهت دسترسی بهتر و همینطور استفاده از سوپر های کشنده مخصوص روغن و بطری پیشنهاد می شود . لازم به ذکر است که نورپردازی در این ناحیه از اهمیت بالایی برخوردار است.

برای بالا بردن اطلاعات خود در زمینه نورپردازی می توانید به مقاله نورپردازی کابینت آشپزخانه مدرن مراجعه فرمایید.

 

پخت و پز
به قسمتی که محصول نهایی مثل صبحانه و ناهار و شام تولید شود ناحیه پخت و پز گفته می شود و تمام لوازمی که در آشپزی مورد استفاده قرار می گیرد مثل قابلمه و ماهی تابه و زود پز در این ناحیه قرار می گیرد.

این ناحیه شامل : تابه , ظروف مخصوص فر,لوازم مخصوص پخت کیک , قابلمه , زودپز و تمامی لوازم جهت آشپزی باید نزدیک دست قرار بگیرد بنابراین استفاده از کشوهای عمیق کارایی را جهت استفاده بالا می برند به طور مثال کشوهای عمیق زیر گاز به شما این امکان را می دهد که مکانی مناسب جهت قرارگیری تابه و قابلمه ایجاد کنید

گردآوری و جمع بندی : گروه فینسا دکور
pic979494210001

Back